szocebed.hu

Eszközbeszerzés

 

Kedvezményezett: SÁPEX DUETT Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

ESZKÖZBESZERZÉS A SÁPEX DUETT KFT-NÉL

PROJEKT AZONOSÍTÓSZÁMA: GINOP-1.2.2-16-2017-00930

A beruházás megvalósítása rendkívül fontos volt a Sápex Duett Kft. számára, hiszen a fejlesztés hozzájárult vállalkozás stratégiai céljainak eléréséhez, szakmai színvonal növekedéséhez, így a versenyképesség növeléséhez. A projekt megvalósítása elősegítette a Hortobágyi konyha kapacitásának növekedését, az itt készülő ételek és a munkavégzés feltételeinek minőségi javulása mellett. A költséghatékonyság segítségével az üzemeltetés bizonyos költségei csökkentek, ez által nő a vállalkozás bevétele, ami újabb, immár önerős fejlesztések lehetőségét vetíti előre.

A pályázatban megvalósítandó konyha eszközállományának beszerzésével az előállítható ételadagok száma közel 200 egységgel növekedett (a kapacitásbővülést a modern, jobb hatékonysággal, kíméletesebb konyhatechnológiai eljárások alkalmazásával érhetik el). A projekt segítségével nagyobb adagszám biztosításával, magasabb szolgáltatói és munkáltatói színvonalon, gazdaságosabban, illetve a jogszabályi háttérnek való megfelelőség mellett tudja a Hortobágyi egység is a közétkeztetési feladatkört ellátni. A projekt segítségével a piacon jelen levő cégek átlagához képest a Sápex Kft. magasabb szolgáltatási színvonalon, környezetbarátabb módon, illetve kedvezőbb feltételekkel, ez által versenyképesebb árakkal tudja ellátni a meglévő térségi piacot, illetve tud újabb piacokat megszerezni. Nem csak a kiszállított étel minőségében és mennyiségében mutatkozik meg a fejlődés, hanem további lehetőségek nyílnak rendezvények étkezésének biztosítására is, hiszen sem helyi, sem térségi szinten nincs olyan konyha, mely képes lenne ellátni a térség turisztikai és hivatalos, vagy közösségi étkeztetési szükségleteit, igényeit. Ez a cég számára gazdasági előnyöket és árbevétel növekedést is jelent. A kapacitásbővülés a jövőben újabb 1-2 fő munkavállaló felvételét eredményezheti.

A pályázat során beszerzésre került eszközök: 3 db egy ajtós hűtőszekrény; 2 db mikrohullámú sütő; 1 db két ajtós hűtőszekrény; 1 db elektromos üzemű olajsütő; 1 db álló sütő sütőállvánnyal; 1 db melegen tartó pult; 1 db gázüzemű billenő serpenyő; 1 db gázüzemű főzőüst; 1 db tűzhely; 1 db mákőrlő; 1 db habverő, dagasztó, keverő segédgép; 1 db egyetemes konyhagép; 1 db szeletelő gép; 1 db húsőrlő segédgép; 1 db asztali húsdaráló kiegészítőkkel; 1 db késélező; 1 db gépállvány; 1 db passzírozó, kockázó, szeletelő, reszelő segédgép; 1 db burgonya koptató; 1 db tömő kiegészítő; 1 db zöldség aprító,- reszelő,- szeletelő gép; 3 db egy ajtós fagyasztó szekrény.

A beruházás 7.517.500 millió Ft támogatást nyert, melynek 100%-a vissza nem térítendő támogatás. A projekt fizikai befejezése: 2018. szeptember 4.